Kies voor de energie!

De top vijf van de meest gevraagde beroepen in de energiesector, waarin je direct aan de slag kunt tegen prima voorwaarden? Dit zijn ze:

1: monteur of technicus elektra

2: monteur of technicus werktuigbouw

3: monteur of technicus gas/warmte

4: uitvoerder

5: werkvoorbereider

Trouwens, ook voor andere beroepen zoals (hoofd) operators en installatiemonteurs zijn de vooruitzichten - zeker op de wat langere termijn - prima!

 

Twijfel je nog steeds? Dan heb je hier vijf redenen om te kiezen voor de energie!

 

Reden 1: Prima doorgroeimogelijkheden

De komende tien jaar gaat bijna een derde van de werknemers in de energie met pensioen. Dat betekent dat je doorgroeimogelijkheden ook behoorlijk groot zijn.

 

Reden 2: Vrijheid én verantwoordelijkheid

We kunnen geen dag zonder stroom, warmte of aardgas. Jíj zorgt ervoor dat we dat ook niet hoeven. Die verantwoordelijkheid moet je wél aan kunnen. Maar als je dat eenmaal kunt, krijg je ook alle vrijheid om je werk waar mogelijk zelf in te richten.

 

Reden 3: Elke dag is anders

De ene dag werk je samen met directe collega’s of specialisten uit andere vakgebieden, de volgende ben je in je eentje op stap. Je werkt nu eens binnen, dan weer buiten. Het enige dat wél zeker is: geen dag is hetzelfde!

 

Reden 4: Werken met de nieuwste technieken

Techniek verandert continu. Zodra een nieuwe techniek bedacht is, ben je één van de eersten die ermee werkt. Wie weet wat er over twintig jaar allemaal mogelijk is!

 

Reden 5: Baangarantie

Er is voldoende werk, en er blijft meer dan voldoende werk. Meer dan driekwart van de leerlingen krijgt na zijn opleiding gelijk al een vast contract aangeboden. En zelfs méér als je één van de vijf meest gezochte beroepen gaat doen.