Gastlessen

WATT? biedt aan de hand van jarenlange ervaring met voorlichting over (werken in de) energie boeiende gastlessen over dit thema. Op maat gemaakt voor uw klas, op basis van een voorgesprek met u, zodat de les aansluit op de reeds aanwezige voorkennis en de belevingswereld van uw leerlingen.


OVER DE GASTLESSEN VAN WATT?


De gastlessen van WATT? bieden voorlichting over (werken in de) energie voor het voortgezet onderwijs en mbo. In overleg met u als docent of decaan stelt WATT? een op maat gemaakte les samen die past binnen uw onderwijsprogramma. En die aansluit op de belevingswereld van uw leerlingen. Voorbeelden van elementen uit deze les zijn:


Gastlessen vóór leerlingen, dóór leerlingen

Over energie. Dat kan vanaf 1 mei 2016! De eerste CETT-studenten geven als ambassadeur van de energiesector gastlessen over (werken in) de energie. Speciaal voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Leerzaam, want de studenten zaten niet zo lang geleden nog in dezelfde schoolbanken als uw leerlingen. Dat verkleint de afstand tussen de gastlesdocent en uw leerlingen, en maakt het makkelijker voor leerlingen om zich te identificeren met de gastdocent. Er zijn hiervoor vier modules ontwikkeld.

  

 


 

Klassengesprek over energie

Waarom is energie zo belangrijk? En hoe zorgen we dat we in de toekomst voldoende energie hebben? In dit gesprek kunnen leerlingen aan de hand van inleidende filmpjes discussiëren over het nut en de noodzaak van een betrouwbare energievoorziening. Nu en in de toekomst. Ook komt de rol van de mensen die in de sector werken aan bod.

  

 


 

Een dag in de energiecentrale

Loop met het WATT? Productiespel een dag mee met een dienst van een productietechnicus op een energiecentrale. En ontdek wat er allemaal bij komt kijken om voldoende elektriciteit te produceren voor onze samenleving.

  

 


 

Energiequiz

Online interactieve quiz waarin leerlingen klassikaal ontdekken hoe belangrijk energie is, en wat werken in de energie inhoudt. Met aan het einde een regen van prijsjes, en de kans op het winnen van een iPod.

  

 


 

Netwerkkoffer

Met de netwerkkoffer leren uw leerlingen hoe de stroomvoorziening in een woonwijk werkt. Ze leggen in een miniwoonwijk zelf de elektriciteitskabels aan om alle huizen van stroom te voorzien. En ze leren hoe ze storingen kunnen oplossen. Aan de hand van de bijbehorende lesmaterialen maken leerlingen kennis met het werk van monteurs en hun dagelijkse beroepspraktijk.

  

 


 

AANMELDEN

 

Vul het inschrijfformulier in, en we nemen binnen enkele werkdagen contact met u op voor overleg over de door u gewenste gastles.

  1. U biedt in uw lesprogramma ruimte voor een gastles over energie.
  2. Uw groep leerlingen volgt het voortgezet onderwijs, of het mbo in een technische richting.
  3. U geeft u op met het digitale inschrijfformulier.
  4. WATT? neemt contact met u op om een gratis gastles op maat te kunnen samenstellen.

Vul het inschrijfformulier in, en we nemen binnen enkele werkdagen contact met u op voor overleg over de door u gewenste gastles.


Schrijf me nu in!